Houbové rizoto

15.05.2014 08:15

Jedinečné houbové rizoto pana Hlívy

Pokud Vám doma vyrostl Pan Hlíva a nenapadá Vás jak jej vhodně připravit, zkuste tento lahodný recept, který představuje vrchol gurmánského zážitku a ohromíte jím Vaše blízké a přátele.

My i Vy budete šťastní, že si Pana Hlívu vypěstujete a následně z něj Vy sami připravíte skvělé jídlo.

Je to přece krásné a ušlechtilé, když si uvaříte zdravé jídlo ze zdravé a čerstvé potraviny, kterou si vypěstujete u sebe doma. Navíc chuťový rozdíl oproti houbám ze supermarketu je opravdu výrazný a můžete jej porovnat.

Hlíva má navíc vysoký obsah proteinu, je nízkokalorická a neobsahuje tuk ani cholesterol. Protože má pan Hlíva bohatou chuť a čerstvou peprnou vůni, dělá to z něj naprosto ideální přísadu do rizota.

Recept je velice snadný a zvládne ho i začátečník. Stačí hlídat, aby se Vám rýže nepřilepila na dno pánve.

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 50 minut

Obtížnost: jednoduchá

Ingredience:

1 trs pana Hlívy, 20 ml olivového oleje, 35 g parmázánu, 1 nakrájená větší cibule, 150 g kulatozrné rýže, 420 ml zeleninového vývaru (popřípadě lze použít kuřecí), 20 g čerstvé nasekané petržele, 1 polévková lžíce mascarpone

 

Postup přípravy:

Rozpalte olivový olej na pánvi, přidejte nakrájenou cibuli a restujte na středním ohni než zesklovatí. Přidejte rýži a opékejte několik minut. Postupně přidejte část osoleného a lehce opepřeného vývaru a duste pod pokličkou.

Po 10 minutách můžete přidat očištěného a na kostky nakrájeného pana Hlívu a dolít zbývající vývar. Duste dokud nebude tekutina pryč a rýže uvařená. Potom přidejte mascarpone a petržel do pánve a zamíchejte. Servírujte posypané parmazánem.