Zapečená hlíva ústřičná

11.06.2014 14:50

Zapečená hlíva ústřičná

Pokud by se Vám někdy stalo, že by jste měli tolik hlívy, že by jste už nevěděli co s ní, pozvěte si návštěvu a zkuste hlívu třeba zapéct. Zapečená hlíva je delikatesa, jednoduchá na přípravu a přitom tak dobrá, že se Vaše návštěva bude olizovat za ušima.

 

Zapečená hlíva recept

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 50 minut

Obtížnost: jednoduchá

Ingredience:

0,5 kg hlívy ústřičné, 200 g strouhanky, čerstvá petrželka, parmezán, 2 pol. lžíce olivového oleje, sůl a pepř

Postup přípravy:

 Rozložte hlívu rovnoměrně na plech tak aby byla hlíva vzhůru nohama. V misce si smíchejte strouhanku, nasekanou čerstvou petrželku, nastrouhaný parmezán, sůl a pepř. Takto připravenou směs rovnoměrně rozsypeme na hlívu a na závěr ještě celé zakápneme olivovým olejem. Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C po dobu 30-40 minut. Podáváme teplé.

Jako přílohu doporučujeme chléb, nebo vařené brambory. Dobrou chuť!

P.S. Vypěstujte si doma čerstvou hlívu sami. Je to hračka s Panem H lívou!